Welkom     Heidy Raetz     Sieraden     Het ARTelier     Workshops    Cursus Edelsmeden     Exposities     Glaswerk     Contact
 
Heidy Raetz
Edelsmid en ontwerpster van sieraden


Ik ben geboren en opgegroeid in Zwitserland en woon al vanaf mijn 25e in Nederland, waar ik ook mijn opleiding tot edelsmid heb gevolgd. Mijn meesterteken edelsmid mocht ik in 1995 in ontvangst nemen.


Naast het ontwerpen van een eigen collectie, geef ik met veel plezier les aan volwassenen die zich ook de beginselen van het edelsmeden eigen willen maken.


In mijn werk is moderne vormgeving een belangrijke leidraad. Ik experimenteer graag, combineer diverse metalen en materialen en ontwikkel nieuwe technieken. Daarbij laat ik mij graag inspireren door de natuur.


Een van mijn specialisaties is het etsen van zilver, waar ik halssieraden, armbanden, broches, oorstekers en ringen mee vervaardig.


Ook heb ik me toegelegd op het gieten van zilveren en gouden ringen in zeeschuim. Deze techniek is bijzonder geschikt om oude sieraden om te smelten tot bijvoorbeeld trouwringen.


Ik nodig u graag uit om de foto’s te bekijken op mijn web site.